Nong ho 17 house with bamboo shutters and gable roof shield in Thailand

Sustainable house arrangements in Thailand tropical climate life

Nong Ho 17 House by Skarn Chaiyawat Architects follows an environmental design approach with sustainable architectural methods that join the tropical climate. Bell Mai. located at the foot of the mountain, Housing It overlooks the natural landscape stretching from north to south throughout the plot. Responsive to environmental ecological factors, the project adopts local climatic conditions, using reclaimed materials and appropriate construction methods for simple design solutions.

A rich selection of natural materials has been skillfully added to harmonize the house with the cool breeze, natural light and surrounding nature. An extended gable roof covers the two-story residence, while local bamboo louvers run along exterior openings to block out sunlight and rain. Each room directs its openings outwards, freely facing the landscape. There is a private garden and swimming pool to the west, and a small outdoor garden to the east of the plot.


All images by DOF SkyGround

local natural materials decorate both floors of Nong Ho 17 House

Regarding the interior layout, the residence organizes an open living area devoted to common functions on the first floor, as well as a cellar area and a guest room. All living areas of the house benefit from cross ventilation to reduce daytime air conditioning use. The private areas of the house are concentrated on the second floor, which plans two bedrooms on each side, connected by an open-air living area in the middle. Locally sourced materials applied both in the exterior and interior are one of the indispensable elements of the design. Skarn Chaiyawat Architects. The floors and roof tiles showcase ceramic materials supplied by local artisans, while the reclaimed teak that adorns the structure was collected from an abandoned house in the area. To protect the house from exposure to sunlight, bamboo blinds leave a delicate opening to the surrounding landscape while reducing heat and providing gentle breezes along the east and west facades of the house. The ‘Nong Ho 17 House’ blends seamlessly with Chiang Mai’s natural landscape, offering minimal environmental impact.

17 home with bamboo shutters and gable roof shield nong ho in Thailand from tropical climate
the house adopts local climatic conditions using reclaimed materials and appropriate construction methods

17 home with bamboo shutters and gable roof shield nong ho in Thailand from tropical climate
The Nong Ho 17 house forms a two-level structure under a large gable roof.

17 home with bamboo shutters and gable roof shield nong ho in Thailand from tropical climate
bamboo blinds protect the surface of the house from intense sunlight

17 home with bamboo shutters and gable roof shield nong ho in Thailand from tropical climate
the ground floor opens from north to south along the plot.

17 home with bamboo shutters and gable roof shield nong ho in Thailand from tropical climate
bamboo shutters and gable roof line the corridors of the building

17 home with bamboo shutters and gable roof shield nong ho in Thailand from tropical climate
locally sourced materials adorn the interior

17 home with bamboo shutters and gable roof shield nong ho in Thailand from tropical climate
The residence overlooks the scenic landscape of Chiang Mai.

project information:

name: Nong Ho 17 House
designer: Skarn Chaiyawat Architects

Location: Chiang Mai, Thailand

photography: DOF SkyGround

designboom bought this project from us. DIY submissions feature that we welcome our readers to submit have work for publication. see more project presentations from our readers here.

edited by christina vergopoulou | design explosion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *